שנתיים מאסר ועונשים נלווים לעורכת דין הנאשמת בעבירות זיוף ומרמה

על פי כתב האישום, הנאשמת היא עורכת דין שניהלה משרד יחד עם בן זוגה ועסקה בין היתר בתחום המעמד האישי ובתחום המקרקעין. במסגרת עיסוקה, הופקדו בידיה כספי לקוחות בחשבונות נאמנות, אך הנאשמת שלחה ידה בכספים לשימושיה הפרטיים.
נוסף על כך, היא הציגה בפני לקוחותיה מצג שווא לפיו כספם נותר בחשבונות הנאמנות. כשהגיעה העת להחזיר את הכספים ללקוחות, הנאשמת גנבה כספים מחשבון נאמנות אחד והעבירה אליו כספים מחשבון נאמנות אחר.
באחד האישומים, מיוחס לנאשמת עבירה של זיוף צוואה על מנת לקבל באמצעותה את נכסי המנוחה הכוללים שני דירות, חשבונות בנק וניירות ערך בשווי מאות אלפי שקלים.
העניין נדון בבית משפט השלום בירושלים בפני כבוד השופט אילן סלע. הנאשמת הורשעה על פי הודאתה שניתנה במסגרת הסדר טיעון בעבירות שיוחסו לה בכתב האישום המתוקן – זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, עבירה של שימוש במסמך מזויף, עבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירה של ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שתי עבירות של שבועת שקר ושלוש עבירות של גניבה בידי מורשה.
בגזר הדין שניתן ביום 08.09.19, פסק בית המשפט כי מעשיה של הנאשמת מהווים מסכת ארוכה של מעשים חמורים ופסולים אותם ביצעה על פני תקופה ארוכה של כשלוש שנים, תוך שהיא מנצלת את מקצועה לרעה כעורכת דין ואת האמון שניתן לה בשל כך. גם העובדה שמעשיה של הנאשמת שימשו אותה בניסיונה להטעיית בית המשפט בדרך של שבועת שקר מהווה חומרה יתרה, בשל הפגיעה בסדרי המשפט.
בית המשפט השית על הנאשמת 24 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, קנס בסך 25,000 ₪ ופיצויים לכל מתלונן בסכום כולל של 210,000 ₪ (ת"פ 61095-09-17).
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד