15.09.2025

מבזקים

היערכות אגף התנועה במשטרה לערב השנה החדשה

31.12.2018 | 09:06

אגף התנועה נערך לקראת ערב תחילת השנה האזרחית החדשה 2019 (סילבסטר).

 

במהלך השנה האחרונה חלה עלייה משמעותית באכיפה של שוטרי משטרת ישראל נגד עבירת הנהיגה תחת השפעת אלכוהול, מנתונים שעולים: בשנת 2017 נתפסו 5,993 נהגים תחת השפעת אלכוהול, לעומת שנת 2018 (20.12) שבה נתפסו 6,786 נהגים בגילופין. מנתונים נוספים שיש בידנו עולה כי, בערב הסילבסטר בלבד נתפסו בשנת 2016 - 89 נהגים בגילופין, בשנה מקבילה 2017 נתפסו 59 נהגים בגילופין ובערב הסילבסטר והמעבר לשנת 2018 נתפסו 58 נהגים בגילופין.

 

בערב הסילבסטר יוצאים לבלות? שותים אלכוהול? שימו לב! במסגרת ההיערכות לערב הסילבסטר, משטרת ישראל מתגברת את כוחותיה במאות שוטרים ומתנדבים אשר יתמקמו בסמוך לאזורי הבילוי ובמעטפת הרחבה, לצד זה אגף התנועה יתמקד בצירים הבינעירוניים, וינהל את התנועה תוך הכוונה והזרמה של משתמשי הדרך.

 

במהלך הלילה, שוטרי אגף התנועה יבצעו פעילות אכיפה מוגברת באפס סובלנות נגד עבירות מסכנות חיים ובריונות, תוך שימוש במחסומים ועמדות בדיקה ובדגש על איתור נהגים בהשפעת אלכוהול/סמים.

 

נהגים רבים יוצאים לבלות תוך שתייה מרובה של אלכוהול כשבסוף הבילוי לעיתים, עולים על הרכב באופן רשלני ונוהגים, תוך ידיעה מוחלטת כי הדבר מסכן אותם ואת כלל משתמשי הדרך. משטרת ישראל קוראת לציבור הנהגים לשמור על ערנות וריכוז בזמן הנהיגה, ולא לנהוג לאחר שתיית משקה אלכוהול.

 

לצד פעילות האכיפה וכשירות לציבור, ימוקמו עמדות בידוק והסברה במקומות הבילוי ברחבי הארץ, אשר יאפשרו לנהגים לבדוק את רמת האלכוהול בטרם יעלו לרכב, יבצעו עבירה ואף יהוו סכנה. מטרת הפעילות מצד אחד, לאפשר לחוגגים להגיע ליעדם בשלום ומצד שני, לאתר נהגים הפוגעים בביטחון הנהגים הנורמטיביים בכבישים ולהעמידם לדין ציינו במשטרה.

 

דגשים לציבור הנהגים:

עצירת הרכב בשולי הדרך אסורה- בעת תקלה טכנית ברכב או כל צורך אחר לעצירה יש להימנע ככל שניתן מעצירה באמצע הדרך ולפנות במהירות את הכביש, עצירה או חניית הרכבים בשוליים מהווה סכנה ממשית לחיי אדם, השוליים הינם חלק מהכביש והעצירה מותרת רק במקרה חירום, מומלץ לנהגים לעצור במפרצי חנייה מוסדרים או בתחנות הדלק להתרעננות.

 

היסח הדעת- ציבור הנהגים מתבקש לנהוג עפ"י חוקי התעבורה ולהימנע משימוש בטלפונים ניידים בזמן נהיגה, ידוע כי יש קשר ישיר בין תאונות דרכים לבין עבירות היסח הדעת. שוטרי אגף התנועה יפעלו בניידות גלויות וסמויות במטרה לבצע אכיפה אפקטיבית וממוקדת כנגד עבירות אלה על מנת להרתיע את הנהגים ולהשפיע בצמצום תאונות הדרכים.

 

מצא עורך דין פלילי

מצא
הצג הכל >
הצג עוד >

עורכי דין פלילי

עו"ד רענן עמוסי

מתמחה בכל תחומי המשפט הפלילי
לעמוד עו"ד

עו"ד משה אלון

מתמחה בדין הפלילי ומשמעתי
לעמוד עו"ד

עו"ד אבי אלפסי

משפט פלילי, יצוג בבית משפט, סגירת תיקים
לעמוד עו"ד

עו"ד סנדי ליפשיץ

מתמחה בעבירות אלימות, רכוש, סמים, קטינים
לעמוד עו"ד

עו"ד ניסים לוי

משרד פלילי ותעבורה
לעמוד עו"ד

עו"ד אסף שלם

פלילי, תעבורה, מנהלי, צבאי, עבודה
לעמוד עו"ד

עו"ד אמיר נבון

פלילי , פשיעה חמורה
לעמוד עו"ד

עו"ד שי גבאי

מומחה במשפט פלילי
לעמוד עו"ד

עו"ד עדי כרמלי

משרדנו עוסק בתחום הפלילי והמשפחה.
לעמוד עו"ד

עו"ד טל גלאון

מומחה למשפט הפלילי על כל רבדיו
לעמוד עו"ד

עו"ד אנג'ליקה סדיקוב

מתמחה במשפט פלילי, אסירים ותעבורה
לעמוד עו"ד

מדורי פורום פלילי

הכתבות הנצפות ביותר

הסליק סמים בתוך מנוע רכב ונעצר על ידי המשטרה

המשטרה עצרה חשוד שהסליק סמים בתוך מנוע הרכב ששימש אותו לפעילות הסחר בסמים. תמונות - דוברות המשטרה

לכתבה המלאה >

מבצע "מגדל קלפים": הפלת התשתית הכלכלית של ארגון פשיעה הפועל במרחב לכיש

כוחות משטרת ישראל ורשות המסים פשטו היום על בתיהם של חשודים המחזיקים ברשותם רכוש, כספים ונכסים המשמשים כתשתית כלכלית לפעילות פלילית של ארגון פשיעה הפועל בתחום מרחב לכיש. רכבי יוקרה בשווי מיליוני שקלים נתפסו. תמונות – דוברות המשטרה

לכתבה המלאה >

העבריין שהפך לסוכן חשאי - עשרות כתבי אישום נגד חשודים מעולם הפשיעה

הבוקר יוגשו עשרות כתבי אישום נגד החשודים שהופללו על ידי סוכן חשאי שגייסה משטרת ישראל מקרב עולם הפשיעה. תמונות – דוברות המשטרה

לכתבה המלאה >

בית המשפט: מוגבלות הנאשם ראויה להתחשבות

לאחר שהורשע הנאשם, על פי הודאתו בכתב האישום, בניסיון תקיפת בת זוגתו והפרת צו הרחקה, הוחלט במסגרת מתן גזר הדין שלא לגזור עליו תקופת מאסר נוספת מעבר למאסר שריצה עד תום ההליכים כנגדו. השופט יריב נבון ציין כי "מדובר במקרה זה בנאשם שהינו חירש אילם ואף אם אין לכך כל הצדקה בביצוען של עבירות, הרי שלא ניתן להתעלם ממצבו בבואי לשקול את העונש הראוי."

לכתבה המלאה >

שוטרי סיור הבחינו בצמח קנאביס שגדל בחצר הבית וחשפו בתוך הבית מעבדה לגידול וייצור סמים

המשטרה חשפה בסוף השבוע מעבדת הידרו בחדרה ועצרה את תושב המקום החשוד בהפעלתה. תמונות – דוברות המשטרה

לכתבה המלאה >

החזקת סם לצריכה עצמית - אי הרשעה

בית המשפט השלום בראשון לציון נמנע מהרשעתו של צעיר שהחזיק סם שלא לצריכה עצמית למרות שמתסקיר שירות המבחן לא עלתה אפשרות של פגיעה קונקרטית בנאשם.

לכתבה המלאה >

הפורץ שהגיע "לעבודה" במכונית פאר

פורץ מכוניות שהגיע לאזור הספורטק בצפון תל אביב עם מכונית מרצדס פרץ למכוניות וגנב תיקים. תמונות - דוברות המשטרה

לכתבה המלאה >

שבר את אצבעה של אשתו ולא ייכלא

הנאשם תקף את רעייתו ליד בנם הצעיר של השניים והורשע בגרימת חבלה של ממש. עם זאת, החליט השופט אביטל חן שלא לגזור עליו מאסר בפועל בכדי לאפשר לנאשם להמשיך בדרך בה התחיל לצעוד.

לכתבה המלאה >

הערעור נדחה – הנאשם ירצה 12 שנות מאסר

בית המשפט המחוזי בבאר-שבע הרשיע את הנאשם וגזר עליו 12 שנות מאסר בפועל. הנאשם ערער על חומרת העונש לבית המשפט העליון וזה דחה את הערעור בטענה כי "באשר לחומרת עבירות אלימות ומין במשפחה, ציין בית משפט זה פעמים רבות כי מדובר מהחמורות שבעבירות, שיש לבערן מהחברה, ולנקוט יד קשה כלפיהן".

לכתבה המלאה >

עורכי דין פלילי

אבי אלפסי

משפט פלילי, יצוג בבית משפט, סגירת תיקים
לעמוד עו"ד

רענן עמוסי

מתמחה בכל תחומי המשפט הפלילי
לעמוד עו"ד

עדי כרמלי

משרדנו עוסק בתחום הפלילי והמשפחה.
לעמוד עו"ד

סיוון חיימוב

התמחות במשפט פלילי
לעמוד עו"ד

בנימין בן נתן

משרד עורכי דין פלילי
לעמוד עו"ד

סנדי ליפשיץ

מתמחה בעבירות אלימות, רכוש, סמים, קטינים
לעמוד עו"ד

משה אלון

מתמחה בדין הפלילי ומשמעתי
לעמוד עו"ד

שי גבאי

מומחה במשפט פלילי
לעמוד עו"ד

אנג'ליקה סדיקוב

מתמחה במשפט פלילי, אסירים ותעבורה
לעמוד עו"ד

אמיר נבון

פלילי , פשיעה חמורה
לעמוד עו"ד

ניסים לוי

משרד פלילי ותעבורה
לעמוד עו"ד

אסף שלם

פלילי, תעבורה, מנהלי, צבאי, עבודה
לעמוד עו"ד

נאוה זרנגר

עורכת דין פלילי
לעמוד עו"ד

אסף גונן

עורך דין פלילי
לעמוד עו"ד

טל גלאון

מומחה למשפט הפלילי על כל רבדיו
לעמוד עו"ד
back --> -->