הערעור התקבל: הנאשמים שהורשעו בתקיפה הגורמת חבלה חמורה לא ירצו עונש מאסר מאחורי סורג ובריח
על פי הנטען בכתב האישום, ביום 14.09.15 יצאו שני הנאשמים ממועדון בתל אביב, כשהם תחת השפעת אלכוהול, יחד עם ידידתם. לאחר שניגשה הבחורה לקיוסק סמוך, היא יצאה וטענה בפני הנאשמים כי שני גברים ממוצא אפרו-אמריקאי הטרידו אותה מינית. הנאשמים החלו לעקוב אחר המתלוננים, ולאחר כמה חילופי דברים, הנאשם 1 תקף את אחד המתלוננים במכת אגרוף בפניו. המתלונן לא הגיב, צעד אחורנית ואמר שהוא מצטער ולא יודע על מה מדובר אך הנאשם 1 המשיך להכות אותו באגרופו. המתלונן ניסה להתגונן, או אז התערב הנאשם 2 והיכה אף הוא את המתלונן. המתלונן הצליח להדוף את הנאשמים וניסה לברר מדוע הנאשמים תוקפים אותו. בתגובה הנאשמים קפצו על המתלונן, הפילו אותו ארצה בעטו בו והיכו אותו בראשו ובגופו. כאשר המתלונן 2 ניסה לסייע לו, גם הוא הותקף על ידי הנאשמים.,
כתוצאה ממעשי הנאשמים נגרמו למתלונן 1 סימני חבלה בבטנו, שתי ידיו וחבלות מרובות בפניו. כמו כן, גרם לו חתך ושברים מרובים בעצמות האף המהווים חבלה חמורה.
במסגרת הסדר דיוני (ללא הסכמות על העונש) הודו הנאשמים בכתב אישום מתוקן והודו בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה חמורה. על אף המלצת שירות המבחן, אשר המליצה על ענישת הנאשמים בשל"צ ופיצוי לנפגעי העבירה, בית משפט השלום בתל אביב גזר על כל אחד מן הנאשמים 10 חודשי מאסר בפועל, 3 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים ופיצוי על סך 2,500 ₪ לכל אחד הנפגעים.
על החלטה זו של בית משפט השלום, הגישו הנאשמים ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עוה"ד אדי אבינועם ועוה"ד שי גבאי, אשר לא ייצגו בבית המשפט השלום.
עו"ד שי גבאי
הנאשמים ביקשו בערעור מבית המשפט המחוזי, לבטל את המאסר בפועל ולהשית עליהם עבודות שירות כפי שהומלץ על ידי שירות המבחן. הנאשמים טענו באמצעות באי כוחם, כי בית המשפט קמא כתב בהחלטתו האחרונה כי מתקיים תרשים זרימה חיובי המצביע על כך שנאשמים נמצאים על דרך אחרת. כמו כן, בחינת חלוף הזמן ממועד ביצוע העבירה (4 שנים) וההתרשמות מדרך שיקומם של הנאשמים בזמן זה, מכשירה אותם לביצוע עבודות שירות.
המאשימה טענה מנגד כי חומרת העבירה אינה מתאימה לריצוי בעבודות שירות, אך הסכימה לקצר את תקופת המאסר ל - 9 חודשים (במקום 10 חודשים כפי שהטיל בית המשפט קמא).
הערעור נדון בפני הרכב השופטים דבורה ברלינר, כבוד השופט שי יניב וכבוד שופטת שרית זמיר. במסגרת הערעור בחן בית המשפט המחוזי תסקירים עדכניים שבעקבותיהם מצא לנכון להפנות את הנאשמים אל הממונה על עבודות השירות. חוות דעת הממונה קבע כי הנאשמים נמצאו כשירים וגם נמצא עבורם מקום עבודה הולם.
בפסק הדין שנכתב ביום 06.05.19, נקבע כי נראה שהנאשמים אכן עברו תהליך שיקומי של ממש והדבר מוצא ביטוי מלא וחד משמעי בתסקירי שירות המבחן. על כן, התרשמותו הכללית של בית המשפט היא כי הנאשמים עברו כברת דרך של ממש והבינו את חומרת התנהלותם באירוע נשוא כתב האישום. לאור זאת, פסק בית המשפט שתקופת המאסר של הנאשמים תעמוד על 9 חודשים והנאשמים יוכלו לרצותה בדרך של עבודות שירות. יתר רכיבי גזר הדין נותרו על כנם והמערערים יהיו בפיקוח של שירות המבחן למשך שנה אחת. (עפ"ג 52236-08-18)
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר